Vouwwagens

Vouwwagens: Het beste van twee werelden

Raclet vouwwagens verenigen het comfort van de moderne caravan met het plezier van vakantie in een tent.

Wat is een vouwwagen?

Een Raclet vouwwagen is een tent, die kant en klaar in een aanhangwagen is geïnstalleerd. Deze is gemakkelijk met een paar handelingen in te vouwen en uit te vouwen.
De tent heeft één of meer kamers en een voortent waarvan de afmetingen variëren naar gelang het gekozen model en het gebruik (een paar dagen of weken op een camping, of een reis in etappes).

panama-up-lifestyle

Welke verschillen zijn er met andere vormen van onderdak op een camping (tenten, caravans, mobilhomes, …)

Formaat

Het eerste verschil is het grote formaat van de Raclet tenten, en dus de ruimte die u op uw staanplaats kunt gebruiken. In een residentieel model zoals de Safari hebt u bijvoorbeeld een ruimte van 29 m2 in de tent, en dat nog exclusief de zonneluifel!

raclet_safari_inside

Raclet vouwwagens zijn dus bijzonder ruim. En het is fijn om op vakantie ruimte te hebben!

Trekgemak

Het tweede verschil is het gewicht van een vouwwagen. Het leeggewicht van ons zwaarste model is minder dan 440 kg, en bij maximale belasting kan het een totaal gewicht van 650 kg dragen.
Alle auto’s kunnen dus een vouwwagen trekken, en in geen enkel Europees land is een speciaal rijbewijs nodig – het standaardrijbewijs is voldoende.

raclet_moovea_towing

Kosten van uw vakantie

Ook de prijs is het noemen waard. Raclet vouwwagens behoren tot de goedkoopste opties voor onderdak op een camping. Om te beginnen bij aankoop, omdat de prijs naar gelang het model varieert tussen ongeveer 4000 en 7000 euro.
Maar ook in het gebruik, om verschillende redenen: het rijden op Franse autosnelwegen brengt geen extra kosten met zich mee omdat men in categorie 1 blijft. En het extra benzineverbruik door het trekken van de vouwwagen is vanwege het kleine formaat beperkt.

Mobiliteit

De vouwwagen is ook een oplossing met veel vrijheid: u kunt er naar behoefte een andere camping of een andere streek mee kiezen, gemakkelijk en zonder verplichtingen.
Dat is een groot voordeel vergeleken met huren, dat u gedurende een maanden eerder vastgestelde periode aan een plaats bindt.

Opslag

De Raclet vouwwagens zijn ook heel gemakkelijk het jaar door te stallen. Eenmaal ingeklapt nemen ze namelijk niet meer plaats in dan een aanhangwagen.
Ze kunnen zelfs op hun kant worden gestald, langs de muur van een garage bijvoorbeeld, met behulp van speciale kantelbeugels.

cp_berceau

De vakantiekeuken

De keukenunits van onze vouwwagens voor gezinnen zijn sterk geïnspireerd op de keukens van caravans of mobilhomes, en zijn net zo functioneel. Zij zijn voorzien van gootstenen en kranen, van drie gasbranders, en opbergruimte voor keukengerei en ingrediënten.
Bovendien zijn een koelkast en een barbecue gemakkelijk te vervoeren in een kist die op de dissel wordt bevestigd.

cuisine_quickstop

U hoeft ook niet binnen te koken! De Raclet keukens zijn aan de achterkant van de gezinsvouw-wagens bevestigd, en zij kunnen in de voortent of bij mooi weer buiten worden gebruikt.
Ze kunnen zelfs tijdens een pauze onderweg worden gebruikt, zonder dat de tent uitgevouwen hoeft te worden.

Ruime opslag

Alles wat u op vakantie nodig heeft is in een Raclet vouwwagen gemakkelijk te vervoeren, want er is een permanente opbergruimte in de aanhangwagen, zelfs als de tent is opgevouwen.
Speciale kisten kunnen op de dissel worden bevestigd voor het vervoer van bijvoorbeeld een koelkast of gasfles. Op bagagerekken kunnen tenslotte maximaal 4 fietsen worden vervoerd, of een grote hoeveelheid extra bagage.

velo_sur_solena

Prima slaapcomfort

Wat het slaapcomfort betreft, de bedden van vouwwagens lijken sterk op die van caravans of mobilhomes. De bedden zijn meer dan een meter hoog, en kennen dus geen vochtproblemen.
De matrassen zijn van goede kwaliteit, en op de meeste modellen hebben de bedden echte lattenbodems. Op bepaalde gezinsmodellen bieden wij zelfs king size bedden aan (1,60 x 2 meter) !

Je kunt prima slapen in een Raclet vouwwagen, want het hele ontwerp is daarop gericht.

Allereerst het tentdoek . Dat is gemaakt van waterdicht en zeer sterk katoen, dat bovendien goed ventileert. Daardoor circuleert de lucht goed en ademt het gemakkelijk en natuurlijk.
Het is met niets anders te vergelijken: niet met de huidige nylon tenten die de lucht buitenhouden en waarin je snel transpireert, en zelfs niet met de uitstekende kwaliteit van de ventilatie in voortenten van caravans. Als u eens in een van onze vouwwagens gaat zitten, kunt u dit zelf ervaren.

De kamers hebben hun eigen lichte katoenen tentdoek. Door deze dubbele tent is er een luchtlaag tussen de buitentent en de kamer.
De lucht heeft een isolerende werking en regelt de temperatuur in de kamer, zodat deze aangenaam blijft.

annexe

Alle ramen van de kamers zijn voorzien van doorzichtige kunststof ruiten (tegen de regen) die open kunnen , geïntegreerde horren en verduisterende luiken..

Tenslotte zijn de bedden, die al naar gelang het model tot 1,65 meter breed en meer dan 2 meter lang kunnen zijn, net als thuis voorzien van echte matrassen en lattenbodems.
Daardoor zijn uw pauzes, siësta’s, nachten en andere rustmomenten op vakantie aangenaam en rustgevend.

Kunnen familie en vrienden blijven logeren als ze op bezoek komen?

Ja, dat kan makkelijk!

Het is natuurlijk raadzaam om te beginnen met de aanschaf van een vouwwagen waarvan de omvang en het aantal slaapplaatsen op uw dagelijkse behoeften zijn afgestemd.
Wij onderscheiden gezinsmodellen ( twee slaapkamers, dus vier personen) en modellen die meer geschikt zijn voor op reis (een tot twee kamers).

Maar al onze modellen zijn aan te passen: u kunt er gemakkelijk slaapplaatsen aan toevoegen of ze groter maken. Aan de gezinsmodellen kunt u bijvoorbeeld onder elk bed een cabine toevoegen, met behulp van een speciaal daarvoor ontworpen tent.
De reismodellen kunnen worden uitgebreid met voortenten, zonneluifels of zelfs extra kamers aan de zijkanten. U kunt dus al naar gelang uw behoeften uw eigen vouwwagen samenstellen.

raclet_primavera_bed

En het onderhoud?

Het onderhoud van een vouwwagen is heel simpel. Het doek is gemaakt van hoge kwaliteit katoen, dat minimaal 20 jaar meekan. Het hoeft dus niet opnieuw waterdicht gemaakt te worden.
Zorg er simpelweg voor dat u de voortent en de tent na uw vakantie weer goed opvouwt. Als het doek op dat moment vochtig is, vouw het dan weer uit als u thuis bent om schimmelvorming te voorkomen.

Wij adviseren u eens in de 3 jaar een BOVAG totaal onderhouds beurt aan de vouwwagen te laten uitvoeren door de Raclet dealer.

Wanneer u uw vouwwagen trekt, zorg dan dat het dekzeil helemaal rond de aanhangwagen bevestigd is. Met zijn elastieken en talrijke bevestigingspunten beschermt het uw vouwwagen goed tegen water en stof.